Biointimo AQUA-TAMPON Cup menstrual cup

Hogyan távolítsd el az intimkelyhet:

 

 • Amikor  az intimkehely már megtelt, valszínűleg egy enyhe, pecsételéshez hasonló vérzést fogsz tapasztalni, pont úgy, mint amikor egy hagyományos tampon átázik. Érdemes ezért ehhez a Tamponhoz is a biztonság kedvéért a fehérnemű védelmére egy vékony tisztasági betétet hordani. 

 • Ami viszont igazán fantasztikus benne, hogy nem kell sűrűn kiöblíteni, így eltávolítani sem. A nagy kapacitásának köszönhetően (SIZE1: 28 ml; SIZE2: 35 ml) közepes vagy gyengébb vérzésnél akár egész nap is teljesen biztonságosan benn lehet. Egy pörgősebb napodon pl. nyugodtan tudsz vele többször WC-zni úgy is, hogy nem kell foglalkoznod az Aqua-Tamponoddal. Mintha meg sem lenne a menzeszed! :)

 • az Aqua-Tampon intimkelyhet bármilyen erősségű napon, bármikor, bárhányszor megtisztíthatod, ahogyan és amikor csak jólesik, és már használhatod is újra! Ez az egy Tampon könnyen megtisztítható, és mindig Veled, -pontosabban Benned- van így nem kell pót tamponokat magadnál tartanod. 

 • Az intimkehely tisztításához csak szappanra, vízre, és egy kis magányra van szükséged. Hogy mikor látsz hozzá, azt a kehely hosszú teherbírásának köszönhetően szinte tetszőlegesen döntheted el. Ha egy zsúfolt plázában használod éppen a toalettet, akkor nem is kell bíbelődnöd vele.  A kelyhed biztonságosan megvárja, amíg otthon kényelmesen nekiállhatsz a tisztításnak. 

Íme a technika:

1. Moss kezet, és ülj le a WC-re széles terpeszben, vagy guggolj le,  ahogy kényelmesebb.

2. A húzószárat, vagy -ha azt már levágtad- az intimkehely gyűrűs  csúcsát két újjal csípd meg erősen, majd óvatosan jobbra - balra mozgasd meg vagy forgasd körbe a kelyhet, hogy a vákuumhatás elengedjen.

FONTOS: Soha ne egyetlen mozdulattal húzd ki a kelyhet, mert az a vákuum miatt kellemetlen lehet!

3. Ha nem éred el az intimkelyhet mert az feljebb vándorolt, semmi gond! Lazíts, majd lélegezz mélyeket, és egy vagy több erős hasprés nyomással toldd lejjebb a kelyhet! Eközben nyúlj fel két ujjal a hüvelybe amilyen magasra csak tudsz! A síkos felületű szilikon kehely lejjebb fog csúszni, ahol már könnyen meg tudod csípni a csúcsát.

4. Ha a vákuum már elengedett, és biztos fogással tartod a Tampont, akkor óvatosan húzhatod lefelé és kifelé a hüvelyből!

5. Ha az Aqua-Tampont már kihúztad a hüvelyből, és függőlegesen tartva ereszd le a tenyeredbe!

6. Jöhet az öblítés vízzel vagy a tisztítás víz nélkül, ami egy kis rutinnal már annyi idő lesz, mintha csak tampont/betétet cserélnél, és a tiszta intimkehely mehet is vissza a helyére a hüvelybe! 

Mi a különbség egy tamponhoz képest?

 • Fontos különbség, hogy az Aqua-Tampon nem szívja fel az értékes hüvelyflórát, így nem szárítja ki a hüvelyt;

 • a savas közegben és a testmelegben nem foszlik szét.

 • 10 -12 óra folyamatos bentlét után sincsenek kellemetlen szagok. Ez annak a jele, hogy az intimkehelyben összegyűlt vért még egy fél nap után is teljesen biztonságos a kehelyben.

Miért biztonságosabb?

 • Az orvosi szilikon baktérium-rezisztens és víz-taszító tulajdonságú, ezért a felületén a baktériumok nem tudnak kellően tartósan megtapadni. Nagyon tiszta kellemes érzés és nem utolsósorban jóval szárazabb élmény is a Biointimo Aqua-Tampon intimkehellyel a menstruáció, mert megszabadít a tamponnal betéttel járó kellemetlenségektől.   

Mire figyelj?

 • Az intimkehely a vért "csak" összegyűjti, és elzárja a hüvelyfaltól, de mivel rugalmas szilárd orvosi szilikon, ezért nem is szív fel semmilyen nedvességet, mint a pamut tampon.

 • Emiatt  még ha tökéletesen működik is a kelyhed, a hüvelyi redőkben rekedt vérmaradványok, -amik az öblítések során lekerülnek a hüvelybemenet környékére, könnyen a fehérneműdön landolhatnak és a szivárgás látszatát kelthetik, ha nem távolítod el őket.

 • Minden Biointimo Aqua-Tampon Cup intimkehely dobozában vár Rád egy csomag hüvelybarát 20 dbos Biointimo LADIES intim tejsavas törlőkendő, amellel nemcsak a kelyhed tisztíthatod meg víz nélkül, de magadat is felfrissítheted.

 • TIPP: Ha a kehely már újra benn van, töröld át a hüvelybemenetet a kehely csúcsa körül egy tejsavas intimkendővel! Ezzel nagyon sok vérmaradványt el tudsz távolítani, és ezután a vérfolt-mentes száraz frissesség hosszú órákra garantált!