• ECO - leginkább vizes tevékenységekhez és sporthoz javasoljuk, de tulajdonképpen önállóan is megállja a helyét: egy darab tamponnal évekig elvagy: egy használat után nem kell kidobni. Minél többször ezt használod a hagyományos betét vagy tampon helyett, vagy akár csak alkalmanként mellettük, annál inkább véded  környezetet!

 

 

  • Pénztárcabarát is, mert 4-5 doboz hagyományos tampon árából már meg tudod venni ezt az egyet. Ahogy használod az évek alatt, lassabban vagy gyorsabban visszhozza az árát.

 

  • AQUA -mert vízzel kell kimosni, és legjobban vízben, nedves környezetben működik: Ússz, szaunázz, sportolj, és zuhanyozz wellnesszelj felhőtlenül, még ha épp menstruálsz is! A gyanús törölközőfoltoknak búcsút mondhatsz! A szilikon kehelytampon nem ázik át, nem foszlik szét, ugyanakkor maximális szivárgásmentességet biztosít a vérzésed erősségétől függően akár 10-12 órán át! A hagyományos tampon ennyi idő után -pláne külső vízzel érintkezve- már nagyon veszélyes! Nemcsak átereszt, de fel is szív mindent, és rothadásba kapcsol a savas pH-jú hüvelyben a 37C-on. Fennáll az alattomos TSS (toxikus sokk szindórma) veszélye! 

 

  • TAMPON - mert a hüvelybe kell felhelyezni, és ugyanúgy a menstruációs vér felfogására szolgál, mint egy tampon. VISZONT a szilikon AQUA-TAMPON csak összegyűjti a vért, nem szív fel semmit, és nem hagy műszálmaradványokat benned, valamint nem szárítja ki a hüvelyflórádat, mint egy hagyományos tampon.